Ljekovita biljka datula

Datule su poznate i kao hurme, a radi se o jako ljekovitoj biljci. Naime, datule imaju mnoga ljekovita svojstva, pa da spomenemo neka od lnjih.


Datule su dobre za jačanje srca

Osobe sa slabim srcem trebaju koristiti ovo nevjerojatno voće. Tijekom noći potopiti datule sa sjemenkama u vodu. Ujutro ukloniti sjemenke iz datula, samljeti ih u blenderu zajedno s vodom u kojoj su tijekom noći stajale. Ovaj lijek uzimati nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce.

Datula štiti od moždanog udara


Jedna od ključnih prednosti datula je njihova sposobnost da reguliraju zdrav živčani sistem, zahvaljujući bogatom sadržaju kalija. Istraživanje su pokazala da veći unos kalija (oko 400 mg) može smanjiti rizik od moždanog udara za 40%.

Hrana za mozak

Datule sadrže fosfor, a on igra važnu ulogu kao hrana za mozak. Zbog toga se datule preporučuju u ishrani osoba koje se bave intelektualnim radom.

Energetski stimulans

Datule su veliko energetsko pojačalo, jer sadrže prirodne šećere kao što su glukoza, saharoza i fruktoza. Maksimalan energetski učinak iz datula izvući ćete ako ih pomiješate s mlijekom. Ovaj hranjivi obrok ima vrlo malo kalorija, a dosta energetske vrijednosti.

Datule mogu da povećaju seksualnu izdržljivost


Šaku datula potopiti u kozje mlijeko i ostaviti da stoji tijekom noći. Ujutro datule izmiksajte s mlijekom, dodajte med i kardamu (vrsta začina) pa sve popijte. Ovaj sirup mogu piti osobe oba spola, jer on jača tijelo i povećava razinu energije.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi