Idealna hrana za plažu je…

Namjeravate li cijeli dan provesti na plaži, pripazite što jedete. Bitno je ne preskakati obroke, ali ni ne pretjerivati u jelu.


Izbjegavajte složena jela poput mesa i kotleta te hranu koja sadrži mnogo masnoća jer loše djeluje na cirkulaciju, uzrokuje umor, pospanost i glavobolju. Radije jedite jednostavna i brza jela, koja organizmu daju potrebnu energiju, kao što su tjestenine i salate s tunjevinom ili jajima. Uz vodu i sokove, obavezno na plažu ponesite i svježe voće koje ce spriječiti dehidraciju.

Još malo o hrani - Naučite što je to superhrana

Jedete li sendviče, napravite ih s povrćem koje će smanjiti slanoću ostalih sastojaka. Iako je vruće, pripazite da ne konzumirate jako hladna jela i pića jer možete “zaraditi” prehladu i upalu grla, a može vam postati i muka. Neka namirnice budu sobne temperature, a hranu koju nosite na plažu stavite u hlad, posebno ako je lako kvarljiva. Iako se na plaži najviše jede sladoled, konzumirajte ga u malim količinama, kao i zaslađena i gazirana pića, a kreme, torte i kekse zaboravite. Slatkiši su prepuni kalorija i izazivaju žeđ.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi