Sokom od naranče snizite tlak !


Sredovječni muškarci koji svakodnevno piju pola litre soka od naranče kroz razdoblje od mjesec dana mogu značajno popraviti svoju krvnu sliku.
Prema Svjetskog zdravstvenoj organizaciji, 50 % svih slučajeva srčanog i moždanog udara je uzrokovano povišenim tlakom.


Samo dvije čaše soka od naranče dnevno mogu sniziti tlak i smanjiti rizik od srčanih bolesti. Stručnjaci dobrobiti pripisuju antioksidansu hesperidinu– kojeg također nalazimo u čajevima, soji, kakaovcu i drugim vrstama voća, a štiti nas od bolesti.

Francuski su istraživači u svoju studiju uključili 24 preteška sredovječna muškarca, od kojih je svaki mjesec dana pio dvije čaše soka od naranče, te četiri tjedna nakon zašećerenu vodu i kapsuli koja je sadržavala hesperidin. Četiri završna tjedna su pili zašećerenu vodu i placebo tabletu.

Nakon što su prestali piti sok od naranče ili uzimati tablete hesperidina, dijastočiki tlak ispitanika je značajno pao, 3,2 do 5,5 mm Hg manje nego što je bio slučaj kod osoba koje su uzimale placebo tablete.

"Glavni rezultat nakon četiri tjedna konzumacije soka od naranče ili pročišćenog hesperidina, bio je značajni pad dijastoličkog tlaka kod zdravih muškaraca. Smanjenje ovog tlaka za 3 ili četiri mmHg moglo i smanjiti pojavu bolesti koronarnih arterija za čak 20 %", objasnili su istraživači Sveučilišta Auvergne.

Međutim, ako imate problema s tlakom i već uzimate tablete za ovu tegobu, istraživači savjetuju da kontaktirate svog liječnika prije nego se odlučite prirodnim putem popraviti svoje zdravlje. Učinak voćnog soka, kao što je onaj od naranče, jabuke ili grejpa, može smanjiti djelovanje nekih lijekova.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi