Pistacije čuvar zdravlja


Konzumacija pistacija smanjuje razinu kolesterola i osigurava tijelo antioksidansima koje obično nalazimo u namirnicama biljnog porijekla.
Ovaj je orašasti plod odličan izvor biljnih vlakana, bjelančevina, raznih vitamina i minerala.


Bogat je kalcijem i željezom, što znači da je dobar za zdravlje kosti i zubi, a isto tako pomaže osobama koje boluju od anemije prouzrokovane manjkom željeza. Također, sadrži puno kalija što pogoduje osobama koje imaju povišeni tlak.


Kanadski su stručnjaci također ustanovili kako pistacije smanjuju osjećaj gladi jer kontroliraju hormone koji ju stimuliraju te tako mogu poboljšati dugoročno kontroliranje razine šećera u krvi. Zaključuju kako nezasićene masnoće iz pistacija dokazano pomažu sniziti loš kolesterol (LDL) i povećati dobar (HDL) koji štiti srce.


Istraživanja pokazuju kako redovit unos pistacija može 'uništiti' kolesterol, a samim time smanjuje se rizik od srčanog udara. Studije su potvrdile da konzumacija 42,5g orašastih plodova poput pistacija smanjuje rizik od infarkta.


Pistacije sadrže niz esencijalnih vitamina, minerala i antioksidanata, poput kalcija, željeza, magnezija i vitamina C, te su izvrstan izvor energije. Ipak, pripazite ako pazite na liniju jer 100g pistacija sadrži oko 557 kalorija pa ne pretjerujte s količinom!


Konzumacija pistacija može učiniti čuda za vašu kožu. Sadržaj vitamina E u plodu je izvrstan antioksidans koji štiti membranu kože od štetnih vanjskih utjecaja. On ubrzava liječenje oštećene kože te se bori protiv štetnog utjecaja slobodnih radikala, stimulira cirkulaciju vlasišta i tjemena te pomaže u održavanju prirodne jačine i vlažnosti noktiju.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi