Crveno vino može smanjiti rizik od dijabetesa

Jedna nova studija pokazuje da jedan od sastojaka crvenog vina smanjuje rizik od dobivanja dijabetesa, problema sa jetrom i ostalih bolesti koje su povezane sa gojaznošću.


Već i prije, su naučnici ustanovili da crno vino može da umanji rizik od bolesti desni, srčanog napada i moždanog udara, a nove studije navode da umjereno konzumiranje kaberne sovinjona umanjuje šanse za dobivanje Alzheimerove bolesti.

Crno vino također može da kod muškaraca umanji rizik da dobije rak prostate za skoro 50%. Što je tajna crvenog vina?

Neki smatraju da je jedan od glavnih kandidata kemijska supstanca nazvana resveratrol, koja se zapravo stvara u koži crnog grožđa. Ta supstanca ima veoma snažan antioksidacijski efekt isto kao i anti-inflamatorni efekt.

Što je točno u pitanju pokazati će daljnja istraživanja, a do tada vam možemo savjetovati samo da u vinu uživate umjereno.

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi