Pijte ovaj čudesni napitak od voća i povrća i zaboravite na bolesti

Što dobijete kad zajedno izmiješate sok od cikle, mrkve i jabuke? Ništa manje nego čarobni napitak koji je stekao svjetsku slavu zbog svojih nevjerojatnih učinaka na zdravlje.
Prvi put počeo se upotrebljavati unutar tradicionalne kineske medicine u liječenju raka pluća i raznih drugih bolesti.

Potrebno je spomenuti i Rudolfa Breussa, alternativnog liječnika iz Austrije koji je cijeli svoj život posvetio pronalaženju najboljeg prirodnog lijeka protiv karcinoma.
Došao je do zaključka da zloćudne tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć krute hrane.
Osmislio je terapiju u trajanju od 42 dana tijekom koje pacijent smije u svoj organizam unositi samo čajeve i poseban sok od povrća, čiji glavni sastojak je cikla.
Uz pomoć ove metode izliječio je preko 45.000 ljudi od raka i drugih neizlječivih bolesti.

Od skromnog voća i povrća do super lijeka

  Ovaj jednostavni napitak čudotvorna svojstva duguje prisutnosti dviju skromnih vrsta povrća i jednoj vrsti voća. Njihove ljekovita svojstva mnogima od vas već su dobro poznata.

Jabuka obiluje vitaminima A, B skupine, C, E i K te mineralima cinkom, magnezijem, kalijem, fosforom, kalcijem, natrijem i željezom.
Zahvaljujući visokom udjelu ugljikohidrata, posebno fruktoze i glukoze, jabuka opskrbljuje organizam energijom i sprečava umor.

Zbog visokog sadržaja vitamina C i antioksidanata, jabuka ima snažno imunostimulirajućedjelovanje. Vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa, bakterija i slobodnih radikala, potiče mršavljenje i stimulira probavu.

Mrkva je poznata po vitaminima A, B, C, E i K.
Sadrži minerale kalcij, magnezij, kalij i selen. Prirodno je sredstvo koje čuva vid, smanjuje rizik od moždanog udara i ima snažno antikancerogeno djelovanje
Cikla obiluje vitaminima A, C i B te željezom, bakrom, magnezijem i kalijem.
Poznata je zbog svojeg blagotvornog utjecaja na srce, krvne žile, jetru i cijeli probavni sustav te kao prirodno sredstvo koje štiti od raka.

Čarobni napitak je veliki prijatelj srca, zahvaljujući kombinaciji ljekovitih svojstava mrkve, jabuke i cikle. U soku od mrkve nalaze se fitonutrijenti koji promiču zdravlje srca, kao što su alfa i beta-karoten te lutein. Zahvaljujući jabuci, napitak pozitivno djeluje na povišenu razinu lošeg kolesterola u krvi (LDL), regulira krvni tlak i štiti srce od raznih bolesti. Cikla pomaže arterijama sačuvati elastičnost i dokazano smanjuje razinu kolesterola u krvi. Potiče cirkulaciju i jača krv te štiti od srčanog udara.

Svježi sok ili svježe voće i povrće?
Svi znamo da je voće i povrće jako zdravo, no svježe iscijeđeni sok u prednosti je u odnosu na konkretne svježe namirnice.

Ispijanje svježe iscijeđenog soka može se usporediti s direktnom transfuzijom životne energije biljke u tjelesne stanice. Prednost je što se sokovima veća količina zdravih sastojaka u koncentriranom obliku brže unosi u organizam. Bilo bi puno teže pojesti veliku količinu sirovih namirnica koje bi po hranjivim svojstvima odgovarale jednoj čaši svježeg soka. Napitci od voća i povrća vrlo brzo djeluju na organizam, za razliku od namirnica koje moraju proći proces probave. S obzirom na to da sokovnici odrade gotovo sav posao za probavni sustav, nakon samo jedne minute od konzumacije sokova osjetit ćete u sebi djelovanje čitavog mnoštva snažnih enzima, antioksidansa i ostalih hranjivih sastojaka.

Priprema ovakvih sokova vrlo je jednostavna i laka.
No prirodni sokovi imaju jednu manu – kratki rok trajanja. Za najbolji efekt potrebno ih je odmah popiti nakon pripreme u sokovniku.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi