Bolji vid znači zdravije oči


Većina nas zna da možemo poboljšati svoje zdravlje i živjeti duže tako što ćemo se zdravo hraniti, redovno vježbati, kloniti se stresa i pravilno odmarati. Međutim, kad su u pitanju naše oči, kao da smo naučeni da tu nema pomoći. Rijetko da netko vjeruje da postoji bilo koja stvar koja može poboljšati naš vid i naše oči učiniti zdravijim. Ipak, činjenica je da je ono što pomaže zdravlju našeg tijela, isto tako dobro i za naše oči.

Oko nije tek neko mehaničko oruđe. Poput svih drugih dijelova tijela, i ono potpuno zavisi od stanja našeg uma. Danas je pak popularan stav, za koji ne postoje nikakvi dokazi, da se vid može samo pogoršati, a da se nikako ne može poboljšati. Statistika pokazuje da ljudi sa lošim vidom nikada nisu poboljšali svoj vid kasnije u životu, naime, njihov vid se samo sve više pogoršava. Ali, ova statistika bi se umnogome promijenila da smo učeni kako da vodimo računa o zdravlju svojih očiju, i još važnije, da smo znali da sami možemo poboljšati svoj vid.

Još ćemo pisati o vidu, i zdravlju naših očiju, pa slobodno pretražite ovaj blog u potrazi za tekstom vezanim za organ vida.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi