8 namirnica koje najzdraviji ljudi uvijek imaju u svom domu


Imamo li problema s pretilošću, trebali bismo zaviriti u smočnicu.
Koje namirnice kupujemo i spremamo i što zapravo jedemo?
Nije svejedno što konzumiramo samo zbog neželjenih kilograma,već i zbog zdravlja općenito. Zato je vrlo bitno znati koje bismo namirnice trebali izbaciti iz prehrane, a kojima bismo svakako trebali naći mjesto u smočnici ili kuhinji.





Avokado
Ovo je super namirnica koja obiluje zdravim masnoćama, ulje avokada uništava slobodne radikale – molekule koje su glavni uzročnici degenerativnih procesa kože i unutarnjih organa. Ili jednostavnije starenja.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ne djeluje samo protuupalno već i potiče metabolizam i jako je ukusno. Snižava kolesterol, potiče gubitak kilograma, jača imunitet, djeluje antioksidativno, a posjeduje i antivirusna, antifungalna i antibakterijska svojstva.

Kakao prah
Gorki kakao, osim što podiže raspoloženje, potiče cirkulaciju i snižava krvni tlak. Obiluje antioksidansima koji sprečavaju oštećenje stanica, degenerativne bolesti pa čak i neke oblike raka.

Orasi
Šačica oraha svaki dan osigurat će vam potrebne količine omega-3 masne kiseline i minerala kojima obiluje, kao i oblik vitamina E koji čuva srce. Orasi će zaštiti i mozak te prevenirati razvoj Alzheimerove bolesti.

Sardine
Sardine u konzervi nisu samo "brz obrok" već i prava mala riznica zdravlja. Sadrže omega-3 masne kiseline, ali i vitamin D.

Mrkve
Ovaj "slatkiš" iz prirode, u kuhanom izdanju i mjeri od jedne šalice, opskrbit će naš organizam vitaminima A, K, C, vlaknima i kalijem.

Rajčice
Obiluju vitaminom C i jačaju imunosustav. Kuhanjem se oslobađaju svi ljekoviti sastojci rajčice, pa je samim tim ljekovitija nego sirova.

Djevičansko maslinovo ulje
Poznato je da maslinovo ulje djeluje preventivno na obolijevanje od raka, djeluje protuupalno, snižava kolesterol.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi