Naše oči mogu otkriti od čega bolujemo

Naše oči mogu dati dragocjene informacije o stanju našeg zdravlja i o izvjesnim poremećajima do kojih eventualno može doći. One otkrivaju našu ličnost i filtriraju unutrašnje stanje.


'Kroz pažljivo promatranje očiju neke osobe moguće je otkriti koje su slabe točke koje je naslijedila od roditelja i koji poremećaji se mogu eventualno razviti', objašnjava dr. Rudi Lanca, predsjednik Nacionalne federacije naturopata. To je ujedno i srž iridologije (iris, dužica na latinskom), drevnog metoda koji koriste naturopate, specijalisti koji se prije svega bave prevencijom i koji, koristeći različite prirodne tehnike, pokušavaju da organizam dovedu u ravnotežu.

Zjenica oka

Prema iridologiji, ako je zjenica nešto manja od normalne, ukazuje na nagomilani umor. Mnogo je raširena - znači da ste pod stresom i da ste napeti. Nije više u centru oka, nego se blago pomjera - možda je riječ o padu imunog sistema.

Očni kapak

Ako su kapci opušteni i napuhani, mogu govoriti o problemima sa bubrezima ili probavnim sistemom. Ako je unutrašnjost kapka crvenkasta, riječ je o problemima sa cirkulacijom ili visokim tlakom. Ako je unutrašnjost kapka mnogo svijetla, možda je to simptom anemije.

Dužica

Mrljice tamnije u odnosu na prirodnu boju očiju obično znače nagomilane otrove: organizam ima potrebu da se pročisti. Male zone u kojima se boja dužice čini „izbijeljenom“ mogu govoriti o padu životne energije.

Bjeloočnica

Blago žućkasta bjeloočnica znak je zamora jetre. Ako je bijelo-sive boje, onda govori o problemima sa bubrezima. Ako, čak i kad fiksirate pogled pravo ispred sebe, između unutrašnjeg dijela kapka i dužice vidite dio svoje bjeloočnice, vjerojatno prolazite kroz depresivnu krizu i jaku nervozu.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi