Poboljšajte probavu za bolju obranu od koksaki virusa.
Osim što izaziva čitav niz tegoba, loša probava negativno utječe i na imunološki sistem. Zato je pravilna ishrana od velike važnosti, ali se mora voditi računa o tome da se namirnice dobro kombiniraju kako bi se osigurala optimalna apsorpcija hranljivih materija.
To podrazumijeva razdvajanje proteina i ugljikohidrata, konzumiranje voća samo na prazan stomak, uzimanje vode pola sata prije jela i minimalno tri sata nakon obroka.
Izbjegavajte industrijsku hranu i pića
Grickalice, slatkiše, juhe iz kesice, proizvode od bijelog brašna, rafinirana ulja i upotrebu soli svesti na minimum...
Započnite dan vitaminskom bombom
Kašičicom meda, cijeđenim sokom od limuna, grejpfruta i naranče i porcijom sezonskog voća.
Redovno uzimajte propolis kapi
Tri puta dnevno po 30 kapi u malo vode.
Uz svaki osnovni obrok jedite veliku porciju svježe sezonske salate
Konzumirajte svjež bijeli luk koji, osim što jača imunitet, suzbija virusne infekcije i koristan je za zdravlje srca.
Nema komentara :
Objavi komentar